Cookies, inkludert tredjeparts informasjonskapsler, brukes til å forbedre kvaliteten på innholdet på dette nettstedet og for å tilpasse det til behovene til sine brukere. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til bruk av cookies, samt mulig kommunikasjon, hvis du oppgir din kontaktinformasjon i en av skjemaer som skal fylles ut på siden.
Sende handlekurv til e‑post
0

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor burde jeg velge vinduer og dører av tre?

Moderne teknologi og høykvalitetsproduksjon gjør det mulig å garantere holdbarheten på trevinduer og dører som tilsvarer den til vinduer og dører av plast. Trevinduer og dører er et valg som er vennlig både overfor mennesker og miljø. Dette fordi de er laget av naturlige, fornybare materialer og har en høy estetisk verdi.

Hvordan skal jeg velge den riktige typen vindu eller dør?

Når man velger vinduer eller dører er det viktig å ta hensyn til bruksintensitet, prioriteter med tanke på pleie av produktene, samt  sikkerhetsnivå i forskjellige åpnings- eller ventilasjonsmoduser. I tilfelle uklarheter eller spørsmål anbefaler vi å ta kontakt med Luxvindu AS kundeservice. Dyktige rådgivere vil bidra til å gjøre det beste valget, samt bistå for korrekt sett av tilbehør og utstyr for hvilket som helst produkt du kjøper.

Hvilke fordeler har trelags isolerglass sammenlignet med tolags?

Vinduer og dører som er utstyrt med 3-lags isolerglass, takket være spesielle to-kammers glasskonstruksjon, forbedrer varme- og lydisolasjonen enda bedre. Sammenlignet med 2-lags isolerglass har den betydelig lavere U-verdi, noe som gir mulighet for å redusere strømforbruket innendørs. Glasset er helt klart og har god lysgjennomgang.

Hva er forskjell mellom dekorative sprosser og sprosser som deler glasset?

En sprosse som deler glasset på et vindu eller en dør, i motsetning til dekorative sprosser, er et designelement som deler glass/isolerglass fullstendig. Fordelen med dekorative sprosser sammenlignet med de som deler glasset er mye bredere muligheter innom design og materialvalget. Fordelen med sprosser som deler glasset er at de er egnet til forskjellige tykkelser på vinduet eller døra.

Hvor ofte skal man vedlikeholde vinduer og dører av tre?

 1. Vinduer/dører av tre skal vaskes og behandles to ganger i året med spesielle pleieprodukter som anbefales av malingsprodusenten. Om man trenger å finne ut hvem som er malingsprodusenten, er det bare å henvende seg til produsent eller distributør av vinduet/døren. Disse vil så sørge for utlevering av slik informasjon. Regelmessig rengjøring av vinduer/dører vil beskytte tredetaljer fra skader og forverring av deres tilstand. Ved å rengjøre eller vaske vinduer/dører er det viktig å følge instruksjoner og informasjon fra vaskemiddelprodusent;
 2. I likhet med vinduer/dører av tre, skal man også pleie produkter med aluminiumskledning to ganger per år. For rengjøring av støv og flekker anbefales det å bruke vann og en myk klut. 
 3. Produktene skal ikke vaskes med kjemiske og abrasive midler. Disse kan skade lakkbelegg, glass, tetning (silikon, gummipakninger) og beslag;
 4. Beslag og mekanismer som befinner seg i trekonstruksjoner skal smøres og rengjøres minst en gang per år. Vindus- og dørbeslag kan kun rengjøres med skånsomme rengjøringsprodukter, som for eksempel såpevann. Etter rengjøring skal beslag alltid tørkes med en tørr klut;
 5. Ved rengjøring og oljing av beslag, bevegelige mekanismer og lukkesteder, bruk kun oljer og fett som ikke inneholder syrer og harpiks. For dette formålet er mineralolje for husholdningsartikler godt egnet;
 6. Tetningslister og gummi på vinduer/dører skal oljes 2 ganger per år med silikonfett (stoff for oljing i områder der man trenger et rent, tørt og gjennomsiktig oljelag. Forhindrer plast- og gummideler fra å sette seg fast);
 7. Tetninger skal være rene og uten skader. I tilfelle skader kan lekkasje oppstå. Dette medfører at skadede tetninger bør fornyes;
 8. Terskel under skyve- og foldedører som er laget av tre skal behandles minst én gang per år, men oftere ved behov. Behandling av terskel skal utføres med lasurmaling for terrasser eller olje fra produsenten "Becker". Avhengig av hvilken maling som ble brukt ved produksjon av terskelen, skal man velge egnet farge: Klar 9111/Brun 9065 (se bilde 18);
 9. Styreskinnene i skyvebeslag skal rengjøres regelmessig for støv og smuss. Ellers kan ruller/hjul av skybeslag skades;
 10. Over ytterdøren bør man ha et overtak som beskytter døren fra nedbør og direkte sollys.

Hva er varigheten på garantier for vinduer og dører produsert av Luxvindu?

Alle produkter laget av Luxvindu har 10-års garanti fra tidspunktet når produktene blir levert til kunden. Garantien blir ugyldig hvis kunden bryter garantibestemmelsene som han/hun mottar i e-post ved bestilling. I tilfeller som dekkes av garantien, utbedrer Luxvindu alle skader og utfører garantivedlikehold.

Hvordan kan jeg være sikker på at nødvendige mål av vinduer og dører og deres dimensjoner er riktige?

Råd for hvordan du skal utføre alle nødvendige målinger av et vindu eller en dør før du kjøper dem, finner du her. Vi anbefaler å ta kontakt med våre eksperter ved å henvende seg til kundeservice eller bruke profesjonell hjelp ved måling.

Kan jeg installere vinduer og dører selv?

For at montasje av vinduer eller dører skal være i samsvar med garantivilkårene og ha høy kvalitet, anbefaler vi at kun fagfolk utfører dette. Dette vil hjelpe å unngå ulike unøyaktigheter og forebygge, for eksempel, deformasjonsrisiko av karmer og rammer.

Hvorfor dannes det kondens på vinduer om morgenen?

Dannelse av kondens på vinduer er et normalt fenomen, noe som er avhengig av to miljøforhold – temperatur og luftfuktighet i rommet. Som oftest dannes kondens på nederste del av isolerglass når den varme luften fra radiatorer kommer opp på vinduer. Ved regelmessig ventilasjon av rommet kan man betydelig redusere dannelse av kondens. En annen ting som er viktig å merke seg er at vinduskarmer ikke skal brukes som hyller der man plasserer overdreven mengde planter og andre ting som forstyrrer normal luftsirkulasjon langs vinduene.

Er det mulig å følge Luxvindu AS på sosiale nettverk?

Hvis du bruker Twitter, Facebook eller Instagram, har du mulighet til å følge oss på disse sosiale nettverkene. På sosiale nettverksprofiler publiserer vi de nyeste kampanjer, konkurranser og alle de siste nyhetene. 

Hvordan kan man vite at det er på tide å bytte vinduer?

Utskiftning er sannsynligvis nødvendig hvis:
 • Vinduene er mer enn 20 år gamle;
 • Vinduene er punkterte (dugg/uklarhet mellom glasslagene);
 • Vinduene viser tegn til råteskader;
 • Du opplever trekk fra vinduene (kaldras/luftlekkasjer);
 • Vinduskarmene er ikke lenger pene å se på, og litt maling gjør ingen forskjell;
 • Du skal uansett pusse opp et rom, en fasade, eller hele boligen.

Hvorfor må jeg bruke et ventilasjonssystem for vinduer, reduserer ikke det temperaturen i rommet?

Et ventilasjonssystem innebygget i vindusrammen, er for luftsirkulasjon. Ved svært lave utetemperaturer kan ventilasjonssystemet rett og slett stenges for å hindre at kald luft kommer inn i rommet.

Hva er u-verdi? Hvorfor er det viktig når du velger vinduer?

U-verdien angir hvor godt vinduet isolerer. U-verdien er en måling av varmetap – jo høyere u-verdien er, jo mer varme slipper vinduet ut. Jo lavere u-verdien er, jo bedre er varmeisoleringen. Igjen: Jo lavere – jo bedre. 

Hva om jeg ikke har funnet svar på mine spørsmål?

Kontakt oss via e-post info@luxvindu.no og vi svarer på alle dine spørsmål som gjelder Luxvindu AS.

40% GUNSTIGERE PRIS VED Å HANDLE PÅ NETTET
Gunstigere pris ved å handle på nettet
HURTIG LEVERING
Nye vinduer og dører innen 4-6 uker
Ta gjerne kontakt med oss
Har du spørsmål og vil at vi skal ringe deg tilbake?
+47